Kasko osiguranje stakla

Kamenčić vam je razbio vjetrobransko staklo? Doznajte koje osiguranje pokriva trošak zamjene istog.

Znate li koja je šansa da vas u vožnji pogodi kamenčić s asfaltirane ceste, a ne s kamiona? 1:400.000. Drugim riječima, kad se vozite sami na cesti, sigurni ste. Ipak, većini dugogodišnjih vozača barem je jednom s gume drugog vozila doletio kamenčić i oštetio vjetrobransko staklo.

Koje osiguranje će pokriti trošak oštećenog stakla ili materijalne štete na vozilu u slučaju sudara?

Vaše obvezno auto osiguranje ne pokriva oštećenje stakla i ne možete tražiti naknadu za popravak ili zamjenu stakla. Isto se odnosi i na materijalne štete na vozilu u slučaju da ste vi skrivili saobraćajnu nezgodu.

Ovaj trošak pokrit će vam djelomično kasko osiguranje, kojim ugovarate doplatu za osiguranje od loma i oštećenja stakala na vozilu.

Za slučaj sudara moguće je i ugovoriti produkt i kasko osiguranje u slučaju sudara sa limitom pokrića po Vašoj želji.

Koja je razlika između djelomičnog i punog kasko osiguranja?

Kasko osiguranjem  pokrivate štetu na vašem automobilu, bili vi krivi ili ne.

Osnovna razlika između djelomičnog i potpunog kasko osiguranja je cijena, ali i prava koja ostvarujete po polici.

 

  • Djelomični kasko je znatno jeftiniji, pa logično, po njemu ostvarujete i manja prava

 

  • Imate li vozilo starije od 7 godina, logičan odabir je djelomično kasko osiguranje

 

  • Za razliku od punog kaska koji pokriva većinu mogućih šteta i rizika, po polici djelomičnog kasko osiguranja možete osigurati samo određene dijelove automobila ili određene grupe rizika, primjerice samo stakla ili osiguranje u slučaju sudara

Želite ponudu?

Mi ćemo za Vas izračunati cijenu polise i dostaviti Vam ponudu u najkraćem roku. Molimo Vas ispunite polja u nastavku:

Najpopularnija pokrića djelomičnog kaska su:

  • zaštita stakala
  • materijalne štete na vozilu dok je isto parkirano
  • štete u slučaju sudara
  • udar divljači
  • elementarna nepogoda

 

Ako imate ugovoren djelomični kasko za stakla, a kamenčić na autoputu vam razbije vjetrobransko staklo, šteta vam je pokrivena i ne morate brinuti oko troška. Odaberete li osiguranje samo za neke rizike, kao što je elementarna nepogoda, možete popraviti sve dijelove koji su oštećeni.

Prilikom odabira kasko osiguranja za slučaj sudara, pokrivene su sve materijalne štete na Vašem vozilu do iznosa koji ste ugovorili na Vašoj polisi osiguranja.

Primjeri premije osiguranja se kreću od 189,00KM za limit pokrića do 7.000,00 KM ili 243,00KM za limit pokrića do 9.000,00KM.

Koliko će vas koštati popravak vjetrobranskog stakla?

Nemojte zaboraviti kako je napuknuto staklo jedan od razloga zbog kojeg vam automobil neće proći na tehničkom pregledu. Taj problem, dakle, morate riješiti odmah.

Nemate li ugovoreno kasko osiguranje, djelomičan popravak ili potpuna zamjena vjetrobranskog stakla može biti velik trošak.

Zamjensko staklo za prosječan automobil stoji od 500,00 KM do 1.000,00 KM u ovlaštenim servisima, te 300,00KM do  600,00 KM u neovlaštenim, a na to treba dodati i cijenu ugradnje.

Ako je oštećenje stakla do 2 ili 3 centimetra, ono se može i reparirati, ali samo ako pukotina nije u vidnom polju vozača. Za ovakav ćete popravak u neovlaštenim servisima izdvojiti od 50-100 KM. Već za iznos koji je manji od naprijed navedenih, je trošak koji će vam pokriti ugovorena polisa djelomičnog kasko osiguranja.

Za više informacija o ovom produktu osiguranja možete nam se obratiti: direktno u našoj poslovnici na Pofalićima, ul. Šibenska br.3 ili nas pozvati na sljedeće brojeve telefona: +387 61 81 88 52 i +387 61 48 05 90.

Obzirom da sam stalno “na točkovima” nekoliko puta do sada mi se desila situacija da sam u toku vožnje razbio vjetrobransko staklo. Prije dolaska u agenciju Vaš savjetnik, nisam ni znao da postoji ovakav vid zaštite vjetrobranskog stakna na vozilu. Prilikom registracije vozila ugovorio sam i djelomično kasko osiguranje i na taj način sebi sigurno uštedio nekoliko stotina KM.

 

Adnan Mekić, komercijalista