Osiguranje autoodgovornosti

Osiguranje od autoodgovornosti motornih vozila je obavezno osiguranje za sve vlasnike ili korisnike motornih vozila i podrazumijeva osiguranje odgovornosti vlasnika motornog vozila za štete nanesene trećem licima upotrebom motornog vozila.

Ovim osiguranjem, pokrivena je odgovornost vlasnika motornog vozila za štete nanesene trećem licima  upotrebom motornog vozila i to za:

  • nanesene tjelesne povrede, narušavanje zdravlja ili smrt neke osobe i
  • uništenje ili oštećenje drugog vozila, stvari i bilo koje druge imovine

Osiguravajuće pokriće važi na teritoriji BiH, a za putovanje u inostranstvo neophodno je imati tzv. “zelenu kartu” kao potvrdu osiguravajućeg pokrića van granica BiH.

Registracija motornog vozila

Prednosti:

  • Preuzimanje i dostava dokumentacije na adresu korisnika
  • Tehnički pregled vozila isti dan
  • Transport vozila na tehnički pregled
  • Pomoć pri naplati štete u slučaju udesa

Uz polisu autoodgovornosti kod nas možete ugovoriti:

  • Zaštitu stečenog AO bonusa
  • Dodatno pokriće osiguranja vozača i putnika od posljedica nesretnog slučaja/nezgode
  • Osiguranje stakala na Vašem motornom vozilu ugovarajući djelimično kasko osiguranje kojim osiguravate sva stakla standardno ugrađena na vozilu, izuzev stakala na svjetlosnim uređajima, ogledalima i krovu vozila
  • Kasko sudar koje pokriva štete nastale prilikom sudara sa drugim motornim vozilom

Želite ponudu?

Mi ćemo za Vas izračunati cijenu polise i dostaviti Vam ponudu u najkraćem roku. Molimo Vas ispunite polja u nastavku:

U slučaju manjih saobraćajnih nezgoda (gdje nema povređenih i poginulih) koristite Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi koji je validan umjesto policijskog izveštaja ali samo kod materijalnih šteta. U slučaju da je prilikom udesa došlo do povreda putnika obavezno pozovite policiju koja će sačiniti zapisnik.

Na osnovu ovog dokumenta osiguravajuća kuća krivca (osoba koja se u obrascu izjasnila kao krivac) isplaćuje štetu oštećeniku.

Više informacija o Evropskom izveštaju o saobraćajnoj nezgodi možete pročitati na našoj stranici pod rubrikom Savjeti ili klikom ovdje.

Za više informacija o autoosiguranju, registraciji, djelimičnom kasko osiguranju i zaštiti AO bonusa, možete nam se obratiti: direktno u našoj poslovnici na Pofalićima, ul. Šibenska br.3 ili nas pozvati na sljedeće brojeve telefona: +387 61 81 88 52 i +387 61 48 05 90.

 

Prije par dana sam imala štetu na Dolac Malti kada me je udarilo drugo vozilo. Odmah nakon sudara sam pozvala uposlenike agencije koji su došli za par minuta i koji su mi pomogli oko svih potrebnih stvari po pitanju prijave štete, popravke vozila i naknade štete od drugog osiguravajućeg društva. Hvala još jednom svima na pomoći.

 

Ajeta Palić, profesor